İzmir Sulama Sistemleri Uygulama

12-izmir-sulama-sistemleri-uygulama.jpg

Tarım, İzmir için ekonomik anlamda önemli sektörlerden biridir. Akdeniz ikliminin görülmesi ile birlikte yazların sıcak ve kurak; kışların ılık ve yağışlı geçmesinden kaynaklı olarak tarım alanlarında sulama ihtiyacı duyulur. Tarım arazileri ve büyük arsalarda yatırım yapan ticaret sektörlerinin sulama uygulamalarından faydalanması gerekir. İzmir sulama sistemleri uygulama için tercih edilen yöntemler bu durumlar göz önüne alınarak geliştirilmiştir.

Damlama Sulama Kurulumu

Bitki ve meyvelerin besin elementlerini doğal yöntemler ile bünyesine alması için damlama sulama yöntemi tercih edilebilir. Bitkinin kök ve gövdesi için gerekli olan su ihtiyacının bu yöntem ile karşılanması bitkilerin hızlı büyümesini ve kuru kalmasını önleyecektir. Kurulan damlama sistemi sayesinde büyük tarla ve arazilerde yer alan bitkilerin aynı anda sulanmasını sağlayabilirsiniz. İzmir sulama sistemleri uygulama damlama sulama yönteminin kurulmasının ardından hem zamandan hem sudan tasarruf etmiş olursunuz.

Yağmurlama Sulama Sistemi

İzmir sulama sistemleri uygulama tekniklerine bakıldığında tarla ve arazilerde yer alan sebze, meyve, bitki gibi ürünlere su desteği vermek için etkilidir. Yağmurlama sisteminin yerleştirilmesi ile birlikte aynı anda bitki ve ağaçlar için püskürtmeli olarak sulama yapan sistem sayesinde toprağın kuru kalması engellenir. İnsan gücüne ihtiyaç duyulmadan kurulumu sağlanan bu yöntem sayesinde tarlalarınız daha verimli olacaktır. Yağmurlama ve fıskiye kurulumları tarla ve arazi durumuna göre farklı şekillerde ayarlanıyor. Kaliteli yağmurlama ekipmanları ve hızlı kurulumu sayesinde çiftçiyi bekletmeden ve zor durumda bırakmadan işlemler profesyonel olarak detaylı şekilde yapılır.

Pivot Sulama Sistem Kurulumu

İzmir sulama sistemleri uygulama hizmetleri arasında pivot sulamanın da kurulumları yapılıyor. Yamaç ve yokuş arazilere özel kurulan bu sulama sisteminde eğimli olan tarlaların sulanması daha kolay olacaktır. Bu sayede çiftçinin eğimli arazilerde de tarım yapabilmesi sağlanmıştır. Su ihtiyacı olan fakat eğiminden dolayı sıkıntılı olan araziler için kurulabilen avantajlı bir sistemdir. Diğer yöntemlere göre çok amaçlı olan ve kurulumu uzun ömürlü olan yöntemlerden birisidir. Uygulama olarak derin, sığ ve sıkı olan toprakların sulanması için verim alınacak yöntemler arasında yer alır.