Hidrofor Pompa Montaj

14-Hidrofor Pompa Montaj.jpg

Büyük şehirlerde ve nüfusu kalabalık olan bölgelerde şebeke sularının basınçları yetersiz olmaktadır. Bunun dışında yüksek katlı binalarda da en üst katlarda bulunan dairelerde de su basıncı yetersiz olmaktadır. Kullanılan şebeke suyunun yetersiz olması ile evlerde bulunan çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi su ile çalışan makinelerin çalışmasında problemler yaşanmaktadır. Fabrikalar veya işletmelerde de suyun basıncının düşük olması bazı makinelerin çalışmasını etkileyebilmek ile birlikte basıncın düşük olması ile birim alandan geçen su miktarı azalıp, gereken su için gereken zaman uzayıp bu da işletme ekonomisini etkilemektedir. Bu sebeple bu gibi yerlerde hidrofor pompa montaj işlemi yapılarak bu sorun elemine edilmiş olur.

Hidrofor Pompa Ne Demektir?

Hidrofor pompa, su basıncının düşük olduğu yerlerde şebekeden gelen suyun hava ile karıştırılarak basıncının arttırılıp pompalayan sistemlerdir. Hidrofor pompa içerisinde şiber ve küresel vana, çek valf

hava enjektörü, güvenlik vanası, hava supabı, basınç şalteri, kompresör, selenoid vana, manometre ve seviye elektrotu gibi yardımcı elemanlar da bulunur. Bu elemanlar hidrofor pompa montaj sırasında sisteme dahil edilir.

Hidrofor Pompa Montajı Nasıl Yapılır?

Suyun basıncının düşük olduğu yerlerde hidrofor pompa montaj işlemi yapabilmek için öncelikle, montajın yapılacağı yer seçilir. Bu yer kullanılan su şebekesinin hatta ulaştığı en yakın noktada olmalıdır. Bu sayede basıncın sağlanacağı boru sistemi azalacak olup enerjiden tasarruf sağlanır. Montaj yerinin belirlenmesi ile gelen şebeke suyu geçici bir süre ile kesilir. Hidroforun özellikle silindir kazanı vidalar ile düz bir zemine sabitlenir. Ardından hidroforun çalışması için gereken motor kısmı da eklenerek hidrofor ile şebeke bağlantısı ile montaj tamamlanır.

Hidrofor Pompa Firması

Günümüzde büyük bir ihtiyaç haline gelmiş olan hidrofor sistemleri satışı ve hidrofor pompa montaj işlemleri için gerekli firmalar hizmet vermektedir. Söz konusu firmalar tüm işlerini özel bir ekip ile yürütmekle beraber ekip içerinde elektrik ve tesisat konusunda uzman kişiler yer alır. Firma bünyesindeki tüm faaliyetlerini anahtar teslimi olarak gerçekleştirmektedir. Bu da müşterilerine verdikleri önemin göstergesi olarak gösterilebilir.