Dalgıç Pompa Seçimi Nasıl Olmalı?

13-Dalgıç Pompa Seçimi Nasıl Olmalı.png

Su ihtiyacının giderilmesi için çoğunlukla dalgıç pompa kullanılır. Peki, Kullanılacak dalgıç pompa seçimi nasıl olmalı? Pompaları gerekli debi ve boru direncine uygun olarak seçilmelidir. Hız kontrollü pompalar kullanılırken daima çalışma noktasının mümkün olduğunca en iyi verimli noktasına yakın olan bir pompa seçilmelidir. Dalgıç pompa seçimi nasıl olmalı sorusunun yanıtlarından birisi ise pompanın aşırı büyük seçilmemesidir. Isı alışverişi ise neredeyse aynıdır, fakat pompalar çok daha fazla enerji tüketmektedir.

Isıtma sistemlerindeki bir pompanın arızalanmaması için ortam iklim konforunun azalmasına neden olmaktadır. Bu sebeple büyük binalarda bir pompa yerine birden çok pompa bulunması durumunda pompalar birbirlerini yedekler ve bir pompanın arıza yapması durumunda bile belirli bir konfor seviyesini temin edecek şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Pompa Seçim Programları

Nitelikli bir pompa seçim programı kullanıldığı iş için en verimli pompanın belirlenmesinde yardımcı olmaktadır. Bu iş için üretilen yazılım programları bulunmaktadır. Bu programlar en uygun pompa çözümünüzü bulmanıza, sistemi inşa etme ve korumak için gerekli dokümanları temin etmektedir.

Eski Dalgıç Pompaların Değiştirilmesi

Eski Dalgıç pompaların değiştirilmesi esnasında dikkat edileceklerden birisi de yeni alacağımız dalgıç pompa seçimi nasıl olmalı konusudur. Su hızı ve boru gürültüsü gibi sıkıntılar çıkartan dalgıç pompalar değiştirilmesi gerektiğini göstermektedir. Genellikle binalarda ilk pompa kurulumu yapıldıktan sonra değişiklik veya yenileme işlemi yapılıp yapılmadığının sorulması gerekmektedir. Düşük ısı gereksinimi olana pompa odalarında daha küçük motor gücüne sahip pompalar kullanılmalıdır. Bu pompaların motor teknolojilerinde gerekli akış daha verimli bir biçimde temin edilecek bir şekilde geliştirilmiştir.

Eski Dalgıç Pompa Sistemlerinin Geliştirilmesi

Bazı zamanlarda eski dalgıç pompaların geliştirilmesi, onların değiştirilmesinden daha ekonomik olmaktadır. Bu tür durumların meydana geldiği pompaların elektronik pompa kontrol ünitesini yenileyerek kolay bir şekilde güncellenebilmektedir. Dalgıç pompanın hızını düzenlenmesi ve gereksiz kapasitesinin azaltılması büyük miktarda enerji tasarrufu sağlayarak çevre üzerinde olan yükü hafifletmektedir. Dalgıç Pompa Seçiminde pompa kullanımı ve çalışması hakkında bilgi sahibi teknik personellerden yardım almak bizim için faydalı olacaktır.